Raz dva navařeno...

Domácí pizza

Nadýchané kynuté těsto, voňavá omáčka a spousta sýra – tak chutná poctivá domácí pizza. Připravte ji podle jednoduchého receptu a užijte si chuť Itálie přímo z vlastní trouby. Skvělá volba pro rodinnou večeři nebo víkendové lenošení.

Postup

Postup

Ve vlažné vodě rozmícháme sušené droždí, přidáme lžíci moučné směsi a necháme vzejít kvásek.

Do mísy vsypeme zbytek směsi, přidáme olej a vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, rozdělíme na 2 díly a každý díl vyválíme na pečicím papíře do kruhu o tloušťku asi 0,5 cm. Pizzu i s papírem přeneseme na plech, potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe plátky šunky a mozzarelly, případně dozdobíme ingrediencemi dle chuti.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C přibližně 10 – 13 minut, dokud okraje nezezlátnou.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na 2 větší pizzy

  • Univerzální kynuté těsto Labeta
  • 250 ml vody
  • 60 ml olivového oleje
  • rajčatová omáčka, šunka a mozzarella na naplnění

Použité produkty