Raz dva navařeno...

Křehké makové trojhránky

Křehké a šťavnaté a RAZ DVA hotové, tak přesně takové jsou makové trojhránky. Pochutnejte si!

Postup

Postup

Z lednice si vyndáme listové těsto rozválené na pečicím papíru a necháme jej při pokojové teplotě 10 minut odpočinout.

Troubu předehřejeme na 185 °C na spodní i horní pečení.

Makovou náplň Labeta smícháme s vodou a tuzemákem pomocí čajové lžičky do husté náplně a necháme 5 minut odpočinout.

Listové těsto s pečícím papírem rozvineme na plechu a rádélkem jej rozdělíme na 12 čtverců. Každý z čtverců plníme pomocí čajové lžičky makovou náplní. Okraje těsta potřeme trochou vody a pevně je spojíme pomocí konečků prstů. Každý trojhránek potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péci na 25 minut do zlatova.

Trojhránky lehce před podáváním pocukrujeme.

Náš tip

Pokud nemáte čas na vytvoření malých trojhránků, vykrojte z vyváleného těsta pouze 6 velkých trojhránků, které po upečení zubatým nožem jemně rozkrojte a tak vytvoříte 12 ks :).

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 1 balení Makové náplně Labeta
  • 1 lžíce tuzemáku
  • 80 ml vody
  • 275 g listového těsta
  • 1 žloutek 
  • cukr moučka