Křehké makové trojhránky

Křehké a šťavnaté a RAZ DVA hotové, tak přesně takové jsou makové trojhránky. Pochutnejte si!
Postup
Postup
Z lednice si vyndáme listové těsto rozválené na pečicím papíru a necháme jej při pokojové teplotě 10 minut odpočinout.
Troubu předehřejeme na 185 °C na spodní i horní pečení.
Makovou náplň Labeta smícháme s vodou a tuzemákem pomocí čajové lžičky do husté náplně a necháme 5 minut odpočinout.
Listové těsto s pečícím papírem rozvineme na plechu a rádélkem jej rozdělíme na 12 čtverců. Každý z čtverců plníme pomocí čajové lžičky makovou náplní. Okraje těsta potřeme trochou vody a pevně je spojíme pomocí konečků prstů. Každý trojhránek potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péci na 25 minut do zlatova.
Trojhránky lehce před podáváním pocukrujeme.
Náš tip
Pokud nemáte čas na vytvoření malých trojhránků, vykrojte z vyváleného těsta pouze 6 velkých trojhránků, které po upečení zubatým nožem jemně rozkrojte a tak vytvoříte 12 ks :).
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 balení Makové náplně Labeta
- 1 lžíce tuzemáku
- 80 ml vody
- 275 g listového těsta
- 1 žloutek
- cukr moučka
Použité produkty