Perníkový dort s domácí marmeládou
Nepatříte mezi zdatné cukrářky nebo cukráře? Nevadí. Perníkový dort s domácí marmeládou zvládne každý levou zadní. Kombinace voňavého perníkového koření, jemně kyselé marmelády a sladké čokolády je to pravé pro každou rodinnou oslavou nebo jen tak ke kávičce nebo čaji.
Postup
Postup
Ke směsi na perník přidáme vejce, olej a vodu (nebo mléko) a směs vyšleháme do hladkého těsta, které nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme při teplotě 150 - 170 °C v závislosti na troubě (v horkovzdušné volíme teplotu nižší, v elektrické vyšší), cca po 20 minutách odzkoušíme propečení špejlí. Vychladlý perník podélně rozřízneme, namažemě domácí marmeládou (chcete recept? →tady je← ), přiklopíme druhou polovinou korpusu, vršek namažeme marmeládou a nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou nebo čokoládovou polevou. Dort dáme vychladit do lednice. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a ovocem.
Náš tip
Recept můžete stejně dobře připravit také s Perníkem bez lepku Labeta. Množství přidávaných surovin (vejce, olej, mléko/voda) však nezapomeňte upravit podle návodu konkrétního výrobku.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 1 balení Perníku Labeta
- 1 vejce
- 100 ml oleje
- 250 ml studené vody nebo mléka
- domácí marmeláda (chcete recept? → tady je ← )
- 150 g čokolády nebo čokoládové polevy
- šlehačku a ovoce na ozdobu
Použité produkty