Raz dva navařeno...

Perníkový dort s domácí marmeládou

Nepatříte mezi zdatné cukrářky nebo cukráře? Nevadí. Perníkový dort s domácí marmeládou zvládne každý levou zadní. Kombinace voňavého perníkového koření, jemně kyselé marmelády a sladké čokolády je to pravé pro každou rodinnou oslavou nebo jen tak ke kávičce nebo čaji.

Postup

Postup

Ke směsi na perník přidáme vejce, olej a vodu (nebo mléko) a směs vyšleháme do hladkého těsta, které nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme při teplotě 150 - 170 °C v závislosti na troubě (v horkovzdušné volíme teplotu nižší, v elektrické vyšší), cca po 20 minutách odzkoušíme propečení špejlí. Vychladlý perník podélně rozřízneme, namažemě domácí marmeládou (chcete recept? →tady je← ), přiklopíme druhou polovinou korpusu, vršek namažeme marmeládou a nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou nebo čokoládovou polevou. Dort dáme vychladit do lednice. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a ovocem.

Náš tip

Recept můžete stejně dobře připravit také s Perníkem bez lepku Labeta. Množství přidávaných surovin (vejce, olej, mléko/voda) však nezapomeňte upravit podle návodu konkrétního výrobku.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 1 balení Perníku Labeta
  • 1 vejce
  • 100 ml oleje
  • 250 ml studené vody nebo mléka
  • domácí marmeláda (chcete recept? → tady je ← )
  • 150 g čokolády nebo čokoládové polevy
  • šlehačku a ovoce na ozdobu