Raz dva navařeno...

Omáčka s karamelizovanými jablky

Máte rádi ovocné knedlíky a chtěli byste je vyzkoušet trochu jinak? Připravte si malé neplněné knedlíčky - jogurtové nebo tvarohové a ty na talíři doveďte k dokonalosti touto úžasnou omáčkou!

S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostky. Na pánev dáme máslo, cukr krupici a vanilinové cukry, necháme rozpustit a promícháme dohromady. Přidáme jablka a na nižším stupni dusíme. Jablka pustí šťávu a cukr začne karamelizovat. Necháme směs prohřívat, dokud nemá barvu karamelu. Přidáme skořici dle chuti a citronovou šťávu. 

Náš tip

Chcete mít raz dva uvařeno? Omáčka s karamelizovanými jablky skvěle ladí s Jogurtovými knedlíky bez lepku.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 6 větších jablek
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 2 Vanilinové cukry Labeta
  • skořice
  • šťáva z jednoho menšího citronu