Omáčka s karamelizovanými jablky

Máte rádi ovocné knedlíky a chtěli byste je vyzkoušet trochu jinak? Připravte si malé neplněné knedlíčky - jogurtové nebo tvarohové a ty na talíři doveďte k dokonalosti touto úžasnou omáčkou!
S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostky. Na pánev dáme máslo, cukr krupici a vanilinové cukry, necháme rozpustit a promícháme dohromady. Přidáme jablka a na nižším stupni dusíme. Jablka pustí šťávu a cukr začne karamelizovat. Necháme směs prohřívat, dokud nemá barvu karamelu. Přidáme skořici dle chuti a citronovou šťávu.
Náš tip
Chcete mít raz dva uvařeno? Omáčka s karamelizovanými jablky skvěle ladí s Jogurtovými knedlíky bez lepku.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 6 větších jablek
- 150 g cukru krupice
- 100 g másla
- 2 Vanilinové cukry Labeta
- skořice
- šťáva z jednoho menšího citronu
Použité produkty