Raz dva navařeno...

Meruňkový džem s levandulí

Kdo říkal, že levandule patří jen pod polštář nebo do koupele, ten se velmi mýlil. Levandule je skvělým pomocníkem a hlavně zlepšovákem v kuchyni. Jednoduše s ní ozvláštníte moučníky i další dobroty. My jsme ji například zkombinovali s meruňkovým džemem. A výsledek? Rozhodně stojí za ochutnání! Nechte se inspirovat od milena.ch

Postup

Postup

Vypeckované, na čtvrtky pokrájené meruňky dáme do vhodného hrnce na přípravu džemu, smícháme s BIO třtinovým želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Necháme lehce probublávat, aby se některé kousky rozvařily. Kdo chce, může ovoce rozmixovat. Pro zvýraznění a vyladění chuti přidáme citronovou šťávu nebo kyselinu citrónovou, což zároveň podpoří i samotné želírování. Jakmile má džem požadovanou hustotu, přidáme volitelně nasekané lístky citrónové verbeny, citronovou kůru a sušené květy levandule. Horký džem plníme do dobře vymytých sklenic, které ideálně nahřejeme na 100° v troubě. Horký džem plněný do horkých sklenic, už dále nezavařujeme, naplněné skleničky případně ještě vložíme zpět do trouby, se zbytkovým teplem po nahřívání sklenic.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny