Džem z kiwi a rebarbory

Buďte odvážní! Opusťte jahodou jistotu letních dní a pusťte se do zeleného experimentu. Nezvyklá kombinace kiwi a rebarbory vás uchvátí nejen neobyčejnou chutí, zelený džem s černými tečkami zrníček kiwi potěší i vaše oko.
Postup
Postup
Kiwi oloupeme, z rebarbory stáhneme tvrdou slupku a obojí nakrájíme na menší kousky a poté rozmixujeme. Přidáme BIO Želírovací cukr 3:1 Labeta a pokud je kiwi hodně kyselé, přidáme také cukr dle chuti (cca 120 g).
Směs důkladně promícháme, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Džem doporučujeme v průběhu vaření ochutnat (pozor, vždy jen čistou lžičkou!) a případně dosladit podle vlastní chuti.
Hotový džem plníme do sklenic, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Naše tipy:
• Chcete-li se vyhnout dodatečnému přidávání velkého množství cukru, vybírejte sladší kiwi.
• Nejlepší dárek je ten vlastroučně s láskou vyrobený - ozdobte skleničku dekoračním setem a potěšte maminku, kamarádku nebo jen ozdobte police ve vlastní spíži.
• nejste BIO fanoušek? Nevadí. Džem stejně dobře připravíte s běžným Želírovacím cukrem 3:1, je však potřeba množství použitého ovoce upravit na 900 g kiwi a 600 g rebarbory.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Varianta s BIO Želírovací cukr 3:1
- BIO Želírovací cukr 3:1
- 600 g kiwi
- 400 g rebarbory
- 120 g cukru (nebo dle chuti)
Varianta s Želírovací cukr 3:1
- Želírovací cukr 3:1
- 600 g kiwi
- 400 g rebarbory
- 120 g cukru (nebo dle chuti)
Použité produkty