Raz dva navařeno...

Džem z kiwi a rebarbory

Buďte odvážní! Opusťte jahodou jistotu letních dní a pusťte se do zeleného experimentu. Nezvyklá kombinace kiwi a rebarbory vás uchvátí nejen neobyčejnou chutí, zelený džem s černými tečkami zrníček kiwi potěší i vaše oko. 

Postup

Postup

Kiwi oloupeme, z rebarbory stáhneme tvrdou slupku a obojí nakrájíme na menší kousky a poté rozmixujeme. Přidáme BIO Želírovací cukr 3:1 Labeta a pokud je kiwi hodně kyselé, přidáme také cukr dle chuti (cca 120 g).

Směs důkladně promícháme, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Džem doporučujeme v průběhu vaření ochutnat (pozor, vždy jen čistou lžičkou!) a případně dosladit podle vlastní chuti.

Hotový džem plníme do sklenic, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

Naše tipy:

 Chcete-li se vyhnout dodatečnému přidávání velkého množství cukru, vybírejte sladší kiwi.

 Nejlepší dárek je ten vlastroučně s láskou vyrobený - ozdobte skleničku dekoračním setem a potěšte maminku, kamarádku nebo jen ozdobte police ve vlastní spíži.

• nejste BIO fanoušek? Nevadí. Džem stejně dobře připravíte s běžným Želírovacím cukrem 3:1, je však potřeba množství použitého ovoce upravit na 900 g kiwi a 600 g rebarbory.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Varianta s BIO Želírovací cukr 3:1

Varianta s Želírovací cukr 3:1