Raz dva navařeno...

Univerzální recept na domácí bylinný sirup

Milujete bylinky v kuchyni? Pak vás jistě potěšíme skvělým a navíc univerzálním receptem na domácí bylinný sirup. Máte po ruce bezové květy? Natrhali jste čerstvé fialové pupeny levandule, nebo je právě období pro krásné žluté pampelišky? Není snadnější cesty, než si připravit bylinky podle svých preferencí a pustit se do receptu. Nechte se inspirovat od @teaolivova.

Postup

Postup

Květy oberte ze stonků (100 g odpovídá asi čtyřem hrstem květů) a vložte na dno hrnce. Citron pokrájejte na tenké plátky a vyskládejte na květy. Zalijte litrem převařené ale zchladlé vody a nechte pod pokličkou louhovat přes noc nebo lépe celých 24hodin. Sceďte květy přes plátýnko s vyždímejte je, co to půjde. Do tekutiny přidejte cukr, želírovací cukr a kyselinu citronovou, začněte svářet a míchat, dokud se vše nerozpustí. Zredukujte tekutinu asi o třetinu, slijte sirup do hermeticky uzavíratelných lahviček, otočte dnem vzhůru a nechte zchladnout.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny