Raz dva navařeno...

Borůvkovo-levandulový sirup

Borůvky jsou právem označovány za superpotravinu, která navíc skvěle chutná. Když se ovšem ještě spojí s naprosto podmanivou vůní levandule, je o dokonalost postaráno. Kdo jednou ochutná, už nebude chtít nic jiného. Řeč je o borůvkovo-levandulovém sirupu. A recept? Tady jej máte…Nechte se inspirovat od lenkalives.

Postup

Postup

Den předem prosypeme borůvky BIO třtinovým želírovacím cukrem a pořádně rozmačkáme, aby pustily šťávu. V tuto chvíli rovnou přidáme kyselinu citronovou a vše, čím chceme sirup dochutit a necháme přes noc odležet v chladu. Želírovací cukr zajistí, že sirup z něj bude krásně hustý. Druhý den směs pořádně přecedíme, doředíme vodou dle svých preferencí a chuti. Svaříme a plníme do sterilizovaných lahviček. Hrdla i víčka otřeme alkoholem, uzavřeme, a obrátíme dnem vzhůru až do vychladnutí. Tímto univerzálním receptem lze zužitkovat téměř jakékoli ovoce. Větší kusy jen místo rozmačkání nadrtíme tyčovým mixérem.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny