Raz dva navařeno...

Poradna "jak na to"?

Inspirace na zpracování a uchování zeleninové úrody

Inspirace na zpracování a uchování zeleninové úrody

Existuje mnoho postupů, jak zeleninu zpracovat a uchovat. Mezi nejčastější patří zavařování, nakládání, mražení a fermentace. Proces fermentace vyžaduje více zkušeností, na mraženou zeleninu zase potřebujete...

Pektin - skvělý přírodní pomocník pro zavařování a želírování

Pektin - skvělý přírodní pomocník pro zavařování a želírování

Přírodní citrusový pektin ve formě prášku je skvělým pomocníkem pro zdravé zavařování a želírování. Tím ale jeho role nekončí. V potravinářství se používá také jako bezpečný přírodní stabilizátor, emulgátor...

Čaj Matcha: chytrá alternativa kávy i silný antioxidant

Čaj Matcha: chytrá alternativa kávy i silný antioxidant

Zázračný zelený prášek není jen trend  Tento čaj by doma měli mít jak vyznavači zdravého životního stylu, tak lidé, kteří hledají alternativu kávy. Dokáže totiž předat tělu energii na celý den. Matcha...

Jáhlová mouka v praxi – jak ji správně používat?

Jáhlová mouka v praxi – jak ji správně používat?

aneb jak s jáhlovou moukou pracovat V článku se dozvíte: Jaké jsou benefity jáhlové mouky a proč ji vlastně používat? Jak jáhlovou mouku kombinovat s ostatními moukami? K čemu se jáhlová mouka nejlépe...