Štrúdl

Desítky receptů a výsledkem je vždy a stále všem dobře známý jablečný štrúdl. Tato klasika se prostě neomrzí! Chcete tuto pochoutku připravit i vy jako nedělní moučník? Vyzkoušejte náš rychlý recept z haluškového těsta. Sladká jablka a vůně skořice pak recept dotáhnou k dokonalosti.
Postup
Postup
Ze směsi a vody vypracujeme hladké těsto ze kterého vyválíme mezi fólií tenký plát, který poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem a případně dosladíme krystalovým cukrem. Přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem a potřeme buď rozšlehaným vejcem, nebo trochou rozpuštěného másla. Pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 balení směsi na halušky
- 250 ml vody
- 4 nastrouhaná jablka (oloupaná a zbavená jádřinců)
- 1 skořicový cukr
- cukr na doslazení (dle kyselosti jablek)
- 1 vejce, nebo máslo na potření
Použité produkty