Raz dva navařeno...

Sladké lívance z haluškového těsta

Hledáte jednoduchý recept na rychlé lívance, po kterých se budete ještě dlouho olizovat? Ušetříme vám čas. Máme pro vás jeden recept na naprosto dokonalé sladké lívance z haluškového těsta. Zvládnete je levou zadní. Nezapomeňte je vylepšit některou z vašich skvělých domácích marmelád a čerstvým ovocem. Pokud najdete doma šlehačku, máte naprosto bezkonkurenční snídani či dezert po dobrém obědě.

Postup

Postup

Směs na halušky smícháme s kypřicím práškem, vejci a mlékem. Vymícháme hladké těsto. Na pánvi rozpálíme olej. Těsto nabíráme lžící, vkládáme do rozpáleného oleje a mírně rozetřeme do velikosti lívance. Opékáme z obou stran dozlatova.

Náš tip

• lívance jsou nejlepší s čerstvým ovocem a domácí marmeládou, kterou zvládnete v kterémkoliv ročním období →inspirujte se

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny