Mrkvovo-vajíčková pomazánka
Zbylo vám pár vajec z přípravy bramborového salátu? Vyzkoušejte mrkvovo-vajíčkovou pomazánku od Matky na palubu. Namažte ji na domácí vícezrnný chléb a vitamíny a minerálními látkami nabitá večeře je hotová. Pro větší barevnost nezapomeňte na čerstvé bylinky. Ty nejmenší zaručeně nalákáte třeba na z chleba vykrojené tvary zvířátek.
Postup
Postup
Vajíčka uvaříme natvrdo a po vychladnutí nadrobno nakrájíme. Přidáme najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu a zakysanou smetanu. Smetanu přidáváme po lžicích a po každé lžíci promícháme. Smetana by se měla se směsí propojit a držet pomazánku pohromadě. Pomazánka by neměla být tekutá. Dochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronu. Na ochucení můžeme použít také pokrájené čerstvé bylinky podle chuti.
Náš tip
• Tuhle skvělou pomazánku si nejlépe vychutnáte na oblíbeném chlebu. Ať už je BIO, bez lepku nebo klasický, nejlepší jen ten domácí a ještě teplý! → Inspirujte se ←
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 3 vejce
- 2 střední mrkve
- 1 petržel nebo kousek celeru
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- citron
- sůl
- pepř
Použité produkty