Raz dva navařeno...

Mrkvovo-vajíčková pomazánka

Zbylo vám pár vajec z přípravy bramborového salátu? Vyzkoušejte mrkvovo-vajíčkovou pomazánku od Matky na palubu. Namažte ji na domácí vícezrnný chléb a vitamíny a minerálními látkami nabitá večeře je hotová. Pro větší barevnost nezapomeňte na čerstvé bylinky. Ty nejmenší zaručeně nalákáte třeba na z chleba vykrojené tvary zvířátek.

Postup

Postup

Vajíčka uvaříme natvrdo a po vychladnutí nadrobno nakrájíme. Přidáme najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu a zakysanou smetanu. Smetanu přidáváme po lžicích a po každé lžíci promícháme. Smetana by se měla se směsí propojit a držet pomazánku pohromadě. Pomazánka by neměla být tekutá. Dochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronu. Na ochucení můžeme použít také pokrájené čerstvé bylinky podle chuti.

Náš tip

 Tuhle skvělou pomazánku si nejlépe vychutnáte na oblíbeném chlebu. Ať už je BIO, bez lepku nebo klasický, nejlepší jen ten domácí a ještě teplý! → Inspirujte se ←

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 3 vejce
  • 2 střední mrkve
  • 1 petržel nebo kousek celeru
  • 2-3 lžíce zakysané smetany
  • citron
  • sůl
  • pepř