Avokádová pomazánka
Avokádo bylo ještě nedávno poměrně neznámým ovocem. Dnes ovšem patří k hojně vyhledávaným surovinám. Během pár minut z něj vykouzlíte výbornou avokádovou pomazánku od Matky na palubu, po které se budou všichni ještě dlouho olizovat. A co teprve, když si k ní ještě upečete poctivý domácí chléb. Zkrátka a dobře máte postaráno o perfektní zdravou večeři.
Postup
Postup
Avokádo oloupeme, rozpůlíme a vyjmeneme pecku. Dužinu rozmáčkáme v misce vidličkou, přidáme najemno nasekanou pažitku a koriandr. Na závěr zakápneme trochou citrónu, podle chuti dosolíme, pomazánku promícháme, namažeme na čerstvě upečený chléb a dozdobíme cherry rajčátky.
Naše tipy
• díky citronové šťávě nebude avokádo hnědnout a pomazánku si déle zachová svěží barvu
• podmínkou dobré pomazánky je dobré a hlavně zralé avokádo. Mělo by mít žluto-zelenou barvu a na omak být lehce měkké.
• naše pomazánka se hodí hlavně pro děti a není tak příliš pikantní. Hledači rozmatitých chutí mohou místo jemné pažitky přidat nadrobno nakrájenou cibulkou, trochou česneku, hořčici a do pomazánky přidat také chilli. Kombinací je mnoho, najděte tu vaši!
• čerstvá pomazánka vynikne na čerstvém domácím chlebu, ať už je BIO, bez lepku nebo klasický.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 zralé avokádo
- 3 cherry rajčátka, pažitka
- 1 lžíce nasekaného koriandru
- citron či limeta
- sůl
Použité produkty