Raz dva navařeno...

Zapečené bezlepkové palačinky s tvarohem a malinovou omáčkou

Skvělé zapečené palačinky si vychutnáte jako sladký oběd nebo vydatný moučník. A jestli vám zbydou, určitě si na nich pochutnáte i na snídani.

S laskavým svolením Svatavy Coolinářky Vaškové @svatavacoolinarka, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Dle návodu na obalu si připravte palačinky. Sypký obsah prošlehejte se dvěma vejci a mlékem. Na pánvi na ghí usmažte osm bezlepkových proteinových palačinek.

Tvaroh smíchejte s vanilinovým cukrem a každou palačinku jím namažte, zabalte a rozkrojte napůl.

Vhodnou zapékací mísu vymažte máslem a palačinky do ní přes sebe naskládejte. Dvě vejce ruční metlou smíchejte se smetanou a touto směsí zalijte palačinky. Dejte je péct na 180 °C do předehřáté trouby asi na 15 minut.  

Mezitím dejte do menšího hrnce čerstvé či mražené maliny s moučkovým cukrem a převařte je, aby pustily tekutinu a cukr se rozpustil. Pak omáčku rozmixujte tyčovým mixérem a případně ji doslaďte. 

Zapečené palačinky servírujte s malinovou omáčkou a nasekanými nesolenými pistáciovými oříšky.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny