Panna cotta

Panna cottu má většina z nás spojenou s posezením v kavárně a možná i představou složité přípravy. Opak je ale pravdou. Panna cotta neboli vařená smetana je velmi jednoduchý dezert, který je hotový za pár minut a nabízí mnoho prostoru pro fantazii. Podávat ji můžeme v mističce s ovocem, šlehačkou, s rozdrobenými sušenkami nebo prostě jen samotnou.
Postup
Postup
Smetanu přivedeme k varu a rozpustíme v ní vanilinový cukr. Promícháme a odstavíme z plotny. Do horké smetany vmícháme želatinu a šleháme ručním šlehačem asi 1-2 minuty. Hotovou směs rozlijeme do studenou vodou vypláchnutých mističek a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny. Hotový dezert ozdobíme rozmačkanými čerstvými malinami nebo jakýmkoliv jiným čerstvým ovocem.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 500 ml smetany ke šlehání
- 10 g Želatiny čiré Labeta (tj. půl balení)
- 2 Vanilinové cukry Labeta
- čerstvé maliny nebo jiné ovoce
Použité produkty