Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete → ZDE ←
Stáhněte si eBook s výbornými recepty na džemy → ZDE ←
EAN: 8594009164341 | |
Hmotnost: 425 g | Dostupnost: Skladem |
Cena s DPH: 42,96 Kč | Cena bez DPH: 38,36 Kč |
Popis
Víte, jaký je jeden z nejoblíbenějších druhů ovoce? Tipovali jste jahody? Správně! Jahody milují děti i dospělí. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé. Pokud však dojdou, neexistuje lepší džem, než právě ten jahodový. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na dlouhou zimu, kdy je o sladké jahůdky nouze. Kromě džemů ovšem můžete s pomocí želírovacího cukru na jahody připravit i vynikající želé, ovocné šťávy či zdravé dětské přesnídávky, a to nejen z jahod, ale i z malin, ostružin, třešní nebo višní.
A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a nebo ho k snídani namažte na některý z našich oblíbených chlebů. Žijte naplno!
425 g želírovací směsi
pouze ovoce a kyselinu citronovou
cukr, želírující látky (guma guar, xanthan, pektiny, karubin, guma tara), antioxidant: kyselina askorbová, kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, extrakt z oregána
Může obsahovat obiloviny obsahující lepek, mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici.
guma guar – je rostlinného původu, vyrábí se z guarových bobů podobných fazoli;
xanthan – je přírodní polysacharid vyráběný kvašením sacharidů;
pektin – je vyrobený z citrusové kůry;
tara guma – získává se mletím semen rostliny pocházející z Peru;
karubin – je rostlinného původu, připravuje se ze semen rohovníku;
kyselina askorbová – má antioxidační účinky a je důležitá pro zachování přirozené barvy ovoce;
kyselina citronová – okyseluje džem a podporuje jeho zahuštění;
extrakt z oregána – je přírodní látka s antioxidačními účinky, která zabraňuje zhnědnutí džemu;
sorban draselný – zaručuje trvanlivost vašemu džemu i při použití menšího podílu cukru
Recepty
Výživové hodnoty
Výživové hodnoty | ve 100 g |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1701/401 |
Tuky [g] | < 0,5 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | < 0,1 |
Sacharidy [g] | 98 |
z toho cukry [g] | 98 |
Bílkoviny [g] | < 0,5 |
Sůl [g] | < 0,01 |
Hodnoceni
Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?