Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete → ZDE ←
Stáhněte si eBook s výbornými recepty na džemy → ZDE ←
EAN: 8594009164341 | |
Hmotnost: 425 g | Dostupnost: skladem |
Cena s DPH: 55,00 Kč | Cena bez DPH: 47,83 Kč |
Popis
Víte, jaký je jeden z nejoblíbenějších druhů ovoce? Tipovali jste jahody? Správně! Jahody milují děti i dospělí. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé. Pokud však dojdou, neexistuje lepší džem, než právě ten jahodový. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na dlouhou zimu, kdy je o sladké jahůdky nouze. Kromě džemů ovšem můžete s pomocí želírovacího cukru na jahody připravit i vynikající želé, ovocné šťávy či zdravé dětské přesnídávky, a to nejen z jahod, ale i z malin, ostružin, třešní nebo višní.
A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a nebo ho k snídani namažte na některý z našich oblíbených chlebů. Jedete v bezlepku? I pro vás máme klasický perník nebo chléb. Žijte naplno!
425 g želírovací směsi
pouze ovoce a kyselinu citronovou
cukr, želírující látky 1,6 % (guma guar, xanthan, pektiny, karubin, guma tara), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina:kyselina citronová, extrakt z oregána
guma guar – má rostlinný původ, vyrábí se guarových bobů, které jsou podobné fazoli; xanthan – připravuje se kvašením sacharidů kukuřice; pektin – je vyrobený z citrusové kůry; tara guma – získává se mletím rostlinných semen; karubin – je původem rostlinný, připravuje se ze semen rohovníku; sorban draselný – zaručuje trvanlivost vašemu džemu i při použití menšího podílu cukru; kyselina askorbová – má antioxidační účinky a je důležitá pro zachování přirozené barvy ovoce; kyselina citronová – okyseluje džem a podporuje zahuštění džemu; extrakt z oregana – je přírodní, má antioxidační účinky a zabraňuje zhnědnutí jahodového džemu
Recepty
Výživové hodnoty
Výživové hodnoty | v suché směsi |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1701/401 |
Tuky [g] | < 0,5 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | < 0,1 |
Sacharidy [g] | 98 |
z toho cukry [g] | 98 |
Bílkoviny [g] | < 0,5 |
Sůl [g] | < 0,01 |
Hodnoceni
Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?