Velikonoční "raz-dva" jidáše

Jidáše jsou ozdobou velikonočního stolu. S námi je připravíte raz dva a ještě navíc budou bez lepku.
Postup
Postup
K obsahu sáčku Mazance bez lepku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí a 80 g másla. Vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout.
Z vykynutého těsta nabíráme kousky, které na vále pomoučněném bezlepkovou moukou rozválíme na asi 15 cm dlouhé válečky. Z válečků tvarujeme Jidáše a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě 30 minut kynout a poté Jidáše potřeme jedním rozšlehaným vejcem s trochou rumu.
Pečeme na 160 °C 20 - 25 minut. Po upečení potřeme ještě teplé Jidáše 1 lžící medu rozšlehaného s 1 lžící vody a obalíme ve skořicovém cukru.
Suroviny
Suroviny
- Mazanec bez lepku Labeta
- 350 ml vlažné vody (nebo mléka)
- 2 žloutky
- 80 g másla
- 10 g Sušeného droždí Labeta
- vejce a rum, med a Skořicový cukr Labeta na dokončení
Použité produkty