Raz dva navařeno...

Velikonoční ořechová vajíčka

Milujete ořechové rohlíčky a už se vám po nich stýská? Upečte si na velikonoce vajíčka z rohlíčkového těsta a ještě je vylepšete čokoládou. Vytvoříte si nádhernou velikonoční dekoraci i úžasné mlsání.

Postup

Postup

Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Z odleželého těsta tvarujeme vajíčka nebo kuličky, které dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 175 °C do zrůžovění, tj. asi 12-15 minut. 

Necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme čokoládovou polevu: Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni za pomalého přidávání smetany. Nakonec postupně přisypeme kakao a pořádně zamícháme. Čokoládu odstavíme z vodní lázně a necháme trochu vychladnout.

Vychladlá vajíčka namočíme do čokoládové polevy, necháme zaschnout, znovu namočíme a necháme zaschnout. Opatrně do vajíčka zapíchneme špejli, namočíme opět v polevě a posypeme barevným sypáním.   

 

Náš tip:

Použijte i bílou a tmavou polevu a různé druhy posypů a vytvořte si tak pestrobarevné velikonoční mlsání.

Milujete oříšky? Naše směs obsahuje vysoký podíl oříšků. A když si vajíčka ještě posypete mletými oříšky, ochutnáte oříškový sen.

Pokud si chcete práci zjednodušit, použijte místo špejlí košíčky a vajíčka namočte pouze do jedné vrstvy čokolády.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • Těsto
  • Vanilinové rohlíčky bez lepku Labeta
  • 100 g změklého másla
  • 1 vejce
  •  
  • Poleva
  • 170 g hořké čokolády
  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce kakaa
  • Špejle
  •  
  • Cukrové sypání nebo mleté oříšky na ozdobení