Raz dva navařeno...

Velikonoční "mechový" dort bez lepku

Oslavte Velikonoce i příchod jara tímto dortem svěží chuti i barvy! Jemný a nadýchaný drobený dort v zelenkavé barvě vám rozjasní velikonoční stůl.

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Bílky ze všech vajec si vyšleháme do sněhu. Až bude sníh opravdu tuhý, tak přidáme cukr. Ručně potom vmícháme do bílkové směsi i žloutky a prosátou mouku. Nakonec přidáme prášek do pečiva a zelené barvivo. Dáme péct v kulaté dortové formě na 170 °C cca 20 minut.

V mezičase si připravíme krém. Smetanu vyšleháme do pevného krému a přidáme ztužovač šlehačky, citronovou kůru a šťávu. Nakonec vmícháme cukr. Do krému můžete použít i barevné zdobení.

Když je korpus vychladlý, pokračujeme jako u drobeného dortu. Horní část upečeného korpusu vydlabeme a rozdrobíme. Spodní část naplníme krémem a rozdrobenou částí posypeme do tvaru krtince.

Na dozdobení můžeme použit čokoládová vajíčka nebo zvířátka.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na těsto

Na krém