Vajíčková tlačenka

Přemýšlíte nad tím, co jiného si dát zítra na snídani, svačinu nebo večeři? Připravte si lahodnou vajíčkovou tlačenku plnou všeho, co máte rádi a přikousněte k ní čerstvý domácí chléb.
S laskavým svolením Barbory Říhové @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Zeleninu nakrájejte na stejnoměrné maličké kousky. Doporučuji si připravit takto vlastní směs zeleniny než použít sterilovanou směs, chuťově je pak tlačenka mnohem lepší. Mrkev a hrášek můžete na dvě minutky povařit a zchladit studenou vodou, by si zachovala barvu. Šunku a vajíčka také nakrájejte na drobné kousky. Balíček želatiny na vaječnou tlačenku (případně klasické čiré želatiny) důkladně rozmíchejte v horké vodě, přidejte sůl a posléze i nálev z okurek.
K nakrájené zelenině, šunce a vajíčkům přidejte majonézu, lehce opepřete, případně ještě dosolte a důkladně promíchejte. Nakonec vlijte rozpuštěnou želatinu a hotovou směs nalijte do připravené formy. Vložte zatuhnout do lednice min. na 2-3 hodiny, ideálně ale přes noc.
Před vyklápěním z formy, ponořte formu na pár vteřin do teplé vody a nožem opatrně projeďte po obvodu. K vaječné tlačence je nejlepší čerstvé pečivo.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 5 větších vajec uvařených natvrdo
- 250 g zeleniny (kyselé okurky, červená paprika, mrkev, čerstvý nebo mražený hrášek, sterilovaná nebo mražená kukuřice)
- 100 g šunky
- 100-150 g majonézy (2-3 lžíce)
- 150 ml horké vody + 150 ml nálevu z okurek
- 1 balíček Želatiny na vaječnou tlačenku Labeta (nebo Čiré želatiny Labeta)
- sůl a pepř
Použité produkty