Slané lívance s modrým sýrem a fíkovým džemem

Možná vás tato kombinace chutí překvapí, ale dejte jí šanci a nebudete litovat. Zafunguje skvěle i jako pohoštění pro nečekanou návštěvu. Z této dávky vyrobíte přibližně 15 ks lívanců.
S laskavým svolením Denisy Váchové @denik_z_domaci_kuchyne, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Veškeré suroviny na těsto dejte do větší mísy a pořádně promíchejte, můžete si pomoci mixerem. Vzniklé těsto bude trochu hustší, ale tak je to v pořádku. Těsto zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 20 - 30 minut odpočinout a nakynout.
Po nakynutí pečte na přepuštěném másle nebo jak jste zvyklí. Podávejte s fíkovým džemem a zakysanou smetanou, tyto chutě k sobě perfektně sedí a vzájemně se doplňují.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na těsto
- 120 g směsi Proteinové palačinky bez lepku Labeta
- 1/2 balíčku Sušeného droždí Labeta
- 280 ml vlažného mléka
- 1 celé vejce
- 60 g uzeného modrého sýra (může být klasická Niva)
- čerstvá petržel či pažitka
- sůl a pepř
- 1 lžička cukru (na podporu kynutí)
- 1/2 lžičky soli
Na servírování
- fíkový džem
- zakysaná smetana
Použité produkty