Řezy Margot

Pokud máte rádi čokoládu Margot, budete z tohoto moučníku přímo nadšeni! Získá si vás i velmi rychlou a snadnou přípravou.
Postup
Postup
Tyčinku Margot nastrouháme, přidáme mouku, cukr, vanilinový cukr, kypřicí prášek do pečiva, 2 žloutky, olej, smetanu ke šlehání, sůl a vodu. Po rozšlehání opatrně přimícháme sníh ze dvou bílků. Pečeme při teplotě 160 °C 25 minut.
Mezitím si připravíme rumovou polevu: v hrnci na střední teplotě rozehřejeme krystalový cukr se 4 lžícemi vody. Občas jemně zamícháme, až se cukr rozpustí a sirup je čirý. Potom sirup vaříme bez míchání a přivedeme ho k varu. Stěny hrnce stíráme ve vodě navlhčeným štětcem, aby se netvořily krystalky cukru. Vaříme do medové barvy a občas hrncem zatřepeme. Sejmeme z ohně a zamícháme rum a 2 lžíce šlehačky. Polevu necháme za stálého míchání zchladnout.
Hotový moučník potřeme rumovou polevou a posypeme kokosem.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- Těsto:
- 1 tyčinka Margot
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g cukru
- 1 lžíce Vanilinového cukru Labeta
- 1 Kypřicí prášek do pečiva Labeta
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- 200 ml smetany ke šlehání
- Špetka soli
- 500 ml vody
- Rumová poleva:
- 1 hrnek jemného krystalového cukru
- 4 lžíce vody
- 2 lžíce neušlehané smetany
- 4 lžíce rumu
- Kokos na posypání
Použité produkty