Raz dva navařeno...

Řezy Margot

Pokud máte rádi čokoládu Margot, budete z tohoto moučníku přímo nadšeni! Získá si vás i velmi rychlou a snadnou přípravou.

 

Postup

Postup

Tyčinku Margot nastrouháme, přidáme mouku, cukr, vanilinový cukr, kypřicí prášek do pečiva, 2 žloutky, olej, smetanu ke šlehání, sůl a vodu. Po rozšlehání opatrně přimícháme sníh ze dvou bílků. Pečeme při teplotě 160 °C 25 minut.

Mezitím si připravíme rumovou polevu: v hrnci na střední teplotě rozehřejeme krystalový cukr se 4 lžícemi vody. Občas jemně zamícháme, až se cukr rozpustí a sirup je čirý. Potom sirup vaříme bez míchání a přivedeme ho k varu. Stěny hrnce stíráme ve vodě navlhčeným štětcem, aby se netvořily krystalky cukru. Vaříme do medové barvy a občas hrncem zatřepeme. Sejmeme z ohně a zamícháme rum a 2 lžíce šlehačky. Polevu necháme za stálého míchání zchladnout.

Hotový moučník potřeme rumovou polevou a posypeme kokosem.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • Těsto:
  • 1 tyčinka Margot
  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 1 lžíce Vanilinového cukru Labeta
  • 1 Kypřicí prášek do pečiva Labeta
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Špetka soli
  • 500 ml vody
  •  
  • Rumová poleva:
  • 1 hrnek jemného krystalového cukru
  • 4 lžíce vody
  • 2 lžíce neušlehané smetany
  • 4 lžíce rumu
  •  
  • Kokos na posypání