Raz dva navařeno...

Rajčatový džem s vůni rumu

Co byste řekli na kombinaci rajčat a rumu? Možná je pro vás toto propojení chutí netradiční, výsledek ale stojí za to! Jestliže se vám letos urodilo hodně rajčat, neváhejte a pusťte se do přípravy rajčatového džemu s vůni rumu. Zapomeňte na obyčejné jahodové nebo meruňkové džemy, tato kombinace je opravdu povedená. Vůně a chuť rumu navíc potěší i pány, kteří jinak džemům příliš neholdují.

Postup

Postup

Rajčata omyjeme, rozkrájíme i se slupkou na menší kousky a v hrnci je rozvaříme na kaši (nepodléváme, rajčata jsou šťavnatá a pustí dost šťávy). Rajčatovou kaši necháme vychladnout a poté propasírujeme přes síto, abychom odstranili semínka a slupky. Promícháme cukr, kyselinu citronovou, ovocný pektin a vanilinové cukry a tuto směs vmícháme do rajčatové kaše. Přidáme rum, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a několik minut vaříme do zhoustnutí.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny