Rajčatový džem s vůni rumu

Co byste řekli na kombinaci rajčat a rumu? Možná je pro vás toto propojení chutí netradiční, výsledek ale stojí za to! Jestliže se vám letos urodilo hodně rajčat, neváhejte a pusťte se do přípravy rajčatového džemu s vůni rumu. Zapomeňte na obyčejné jahodové nebo meruňkové džemy, tato kombinace je opravdu povedená. Vůně a chuť rumu navíc potěší i pány, kteří jinak džemům příliš neholdují.
Postup
Postup
Rajčata omyjeme, rozkrájíme i se slupkou na menší kousky a v hrnci je rozvaříme na kaši (nepodléváme, rajčata jsou šťavnatá a pustí dost šťávy). Rajčatovou kaši necháme vychladnout a poté propasírujeme přes síto, abychom odstranili semínka a slupky. Promícháme cukr, kyselinu citronovou, ovocný pektin a vanilinové cukry a tuto směs vmícháme do rajčatové kaše. Přidáme rum, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a několik minut vaříme do zhoustnutí.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 2 kg zralých rajčat
- 800 g cukru
- 120 ml rumu
- 2 lžičky Kyseliny citronové Labeta
- Ovocný pektin Labeta
- 2 Vanilinové cukry Labeta
Použité produkty