Raz dva navařeno...

Perníkové muffiny

Neustále bojujete se svými dětmi, protože nechtějí snídat? Zkuste je překvapit neodolatelnými perníkovými muffiny. Pokud do nich ještě schováte jejich oblíbenou čokoládovou náplň, kokos či ořechy, tak jim rozhodně neřeknou ne. Navíc se skvěle hodí i na jakoukoli oslavu či k dopolední kávičce.

Postup

Postup

Směs na perník smícháme s vejcem, olejem a mlékem a vyšleháme do krémového těsta. Těstem plníme muffinové košíčky do více než 3/4 objemu a pečeme v troubě na 170 °C (v horkovzdušné na 150 °C) po dobu 15-20 minut v závislosti na velikosti košíčku.

Naše tipy

• pro obměnu chuti přidejte do těsta nasekané ořechy, povidla, strouhaný kokos nebo čokoládu

• fandíte-li moučníkům s náplní, naplňte košíčky těstem do 1/3, doprostřed dejte lžičku marmelády a košíček doplňte těstem do více než 3/4 objemu

• hotové ještě horké muffiny můžeme polít čokoládovou polevou a ozdobit barevným cukrovým sypáním

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny