Muffiny s čokoládou a ořechy bez lepku
Muffiny patří k nejoblíbenějším dortíkům současnosti. Skvěle chutnají, díky zabalení do košíčku jsou perfektní na svačinu třeba do školy a hlavně se dají připravit v mnoha rozmanitých chutích. Ochutnejte dnes tyto bezlepkové čokoládové s ořechy.
S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Připravíme formu na muffiny a vyložíme ji papírovými košíčky (cca 12). Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Čokoládu postrouháme, nebo posekáme najemno. Ořechy postrouháme. Máslo a oba cukry dáme do robotové mísy a necháme našlehat. Postupně zašleháme jedno vejce po druhém. Přidáme mouku, kypřicí prášek, čokoládu, ořechy a vše zapracujeme do hladka. Těsto rozdělíme do košíčků. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Během pečení kontrolujeme a na závěr provedeme test špejlí.
Zchladlé můžeme polít čokoládovou polevou.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 100 g změklého másla
- 100 g cukru krupice
- 1 Vanilinový cukr Labeta
- 4 vejce
- 100 g vysokoprocentní tmavé čokolády
- 100 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí
- 100 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- ½ lžičky Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- čokoládová poleva (nemusí být)
Použité produkty