Mrkvový velikonoční králíček
Sněhobílý králíček z vláčného mrkvového těsta bude ozdobou vašeho velikonočního stolu. A může si ho upéct a sníst opravdu každý, protože je bez lepku:) S laskavým svolením Kristýny Chadrabové, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Mrkev nastrouháme a mandle nadrtíme na mouku (nebo odvážíme mandlovou mouku). Vejce vyšleháme s cukrem a vanilinovým cukrem. Postupně přidáme olej a nastrouhanou mrkev. V jiné míse smícháme mandlovou mouku, sodu, prášek do pečiva a univerzální bezlepkovou směs. Sypkou směs potom pomalu zašleháme do tekuté. Těsto nalijeme do olejem vymazané formy a pečeme na 180 °C asi 30 minut.
Až nám korpus po upečení úplně vychladne, vyšleháme šlehačku se ztužovačem.
Korpus přepůlíme na půl (aby vznikly 2 půlkruhy), položíme na sebe a vyřízneme z něj malou hlavičku a tělíčko (stačí jen trochu seříznout vrchní část). Obě půlky pak spojíme šlehačkou a zbylou potřeme i všude na povrchu. Můžeme dozdobit kokosem a oušky z papíru.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 200 g mrkve
- 1 lžička Vanilinového cukru Labeta
- 2 ks vejce
- 100 ml oleje
- 80 g mandlí nebo mandlové mouky
- lžička sody
- lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 100 g cukru
- 140 g Univerzální bezlepkové směsi Labeta
- 300 ml smetany ke šlehání
- Ztužovač šlehačky Labeta
- kokos na ozdobení
Použité produkty