Raz dva navařeno...

Mini-mazance plněné čokoládou

K Velikonocům neodmyslitelně patří mazanec. Zkuste trochu experimentovat a upečte malé mazance naplněné čokoládovou náplní. Nádherně ozdobí váš sváteční stůl a můžete je nadělit i koledníkům.

Postup

Postup

K obsahu sáčku Mazance bez lepku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí a 80 g másla. Vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout. Z vykynutého těsta tvarujeme bochánky, do kterých vmáčkneme kostičku dobré čokolády a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme ještě 30 minut kynout a poté mini-mazance potřeme jedním rozšlehaným vejcem s trochou rumu. Pečeme na 160 °C 20 - 25 minut. Po upečení potřeme ještě teplé bochánky 1 lžící medu rozšlehaného s 1 lžící vody.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • Mazanec bez lepku Labeta
  • 350 ml vlažné vody (nebo mléka)
  • 2 žloutky
  • 80 g másla
  • 10 g sušeného droždí (je součástí balení mazance)
  • 50 g kvalitní hořké čokolády
  • vejce, rum a med na dokončení