Mini-mazance plněné čokoládou
K Velikonocům neodmyslitelně patří mazanec. Zkuste trochu experimentovat a upečte malé mazance naplněné čokoládovou náplní. Nádherně ozdobí váš sváteční stůl a můžete je nadělit i koledníkům.
Postup
Postup
K obsahu sáčku Mazance bez lepku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí a 80 g másla. Vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout. Z vykynutého těsta tvarujeme bochánky, do kterých vmáčkneme kostičku dobré čokolády a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme ještě 30 minut kynout a poté mini-mazance potřeme jedním rozšlehaným vejcem s trochou rumu. Pečeme na 160 °C 20 - 25 minut. Po upečení potřeme ještě teplé bochánky 1 lžící medu rozšlehaného s 1 lžící vody.
Suroviny
Suroviny
- Mazanec bez lepku Labeta
- 350 ml vlažné vody (nebo mléka)
- 2 žloutky
- 80 g másla
- 10 g sušeného droždí (je součástí balení mazance)
- 50 g kvalitní hořké čokolády
- vejce, rum a med na dokončení
Použité produkty