Mechové bezlepkové cupcakes
Hledáte zajímavý tip, jak oslavit příchod jara i Velikonoce? Vyzkoušejte tyto vláčné zelenkavé dortíky, které vám do kuchyně přinesou úžasnou vůni, skvělou chuť a jarní svěžest.
S laskavým svolením Denisy Váchové @denik_z_domaci_kuchyne, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Vejce, cukr a vanilinový cukr vyšlehejte do husté pěny (jen díky tomu budete mít povrch hezky křupavý a prostředek dortíku vláčný). Poté v mléce rozmixujte listový špenát a přidejte k vyšlehané směsi. Také přidejte rozpuštěné máslo a opět směs promíchejte. Poté přidejte zbytek surovin a vypracujte hladké těsto.
Košíčky dejte do plechu na muffiny a těsto plňte maximálně do ¾ košíčku (pokud nemáte, vložte do sebe alespoň dva papírové košíčky nebo můžete použít i silikonové košíčky).
Pečte při 180 až 190 °C asi 30 minut (až kraje začnou zlátnout, můžete zkusit špejlí, zda se těsto nelepí). Po upečení nechte zcela vychladnout tak, jak jste je pekli, tedy v plechu či košíčkách.
Mezitím si připravte krém. Nejdříve vyšlehejte smetanu s cukrem, poté přidejte tvaroh a prošlehejte. Hotový krém zatím uložte do lednice do doby, než budou dortíky vychladlé.
Po vychladnutí jeden muffin rozdrobte, co nejlépe to půjde. Na ostatní dortíky dejte krém a dozdobte rozdrobeným dortíkem, popřípadě nějakým jedlým zdobením či čímkoliv, co máte rádi.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na 10 - 12 ks
Na těsto
- 270 g směsi Bábovka bez lepku Labeta
- 100 g cukru
- 100 g mléka
- 70 g čerstvého špenátu
- 60 g rozpuštěného másla
- 40 g Vanilinového cukru Labeta
- 2 celá vejce
- 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta
Na krém
- 1 smetana ke šlehání
- 1 tvaroh
- 20 g Vanilinového cukru Labeta
Použité produkty