Mandlové rohlíčky bez lepku

Rohlíčky jsou klasikou, která nesmí chybět na žádném vánočním stole. Zkuste si letos upéct místo běžných ořechových tyto lahodné mandlové...
S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Troubu zapneme na 160 °C. Dva plechy vyložíme pečicím papírem. Mandle nameleme najemno. Všechny suroviny na těsto zpracujeme v robotu do hladkého těsta.
Odebereme vždy kousek těsta a na lehce pomoučeném vále vypracujeme tenký váleček, ze kterého odkrajujeme malé kousky. Z těch vyválíme a vytvoříme malé rohlíčky, které přeneseme na plech. Tímto způsobem zpracujeme celé těsto.
Rohlíčky pečeme do růžova a poté necháme zcela vychladnout. V misce smícháme moučkový cukr s vanilinovým a vychladlé rohlíčky v této směsi obalíme.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 80 g změklého másla
- 70 g blanšírovaných (spařených a oloupaných) mandlí
- 100 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 30 g cukru moučka
- moučkový cukr + Vanilinový cukr Labeta na obalování
Použité produkty