Raz dva navařeno...

Křehké ořechové stromečky bez lepku

Cukroví ve tvaru vánočních stromečků plné ořechů bude nejen krásnou ozdobou vašeho vánočního stolu.

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Nejprve si vyšleháme bílky s cukrem do hustého sněhu. V jiné míse smícháme ořechy, mouku, vanilinový cukr, rum, máslo a skořici. Pomalu hněteme (v robotu na nejnižší rychlost) a přidáme 3-5 lžic sněhu. Uhněteme pevné těsto, které necháme hodinu v lednici.

Potom na pomoučněném vále těsto vyválíme, aby bylo trochu silnější než třeba na linecké cukroví. Na vykrajování použijeme spíše jednodušší tvary, těsto se malinko drobí. Dáme na odkapávací mřížku a polijeme zbytkem sněhu a ozdobíme dle vkusu a chuti. Pečeme na pečícím papíru na 140 °C po dobu 15-20 min – do té doby, aby sníh byl pořád bílý a těsto křehké. 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny