Křehké ořechové stromečky bez lepku

Cukroví ve tvaru vánočních stromečků plné ořechů bude nejen krásnou ozdobou vašeho vánočního stolu.
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejprve si vyšleháme bílky s cukrem do hustého sněhu. V jiné míse smícháme ořechy, mouku, vanilinový cukr, rum, máslo a skořici. Pomalu hněteme (v robotu na nejnižší rychlost) a přidáme 3-5 lžic sněhu. Uhněteme pevné těsto, které necháme hodinu v lednici.
Potom na pomoučněném vále těsto vyválíme, aby bylo trochu silnější než třeba na linecké cukroví. Na vykrajování použijeme spíše jednodušší tvary, těsto se malinko drobí. Dáme na odkapávací mřížku a polijeme zbytkem sněhu a ozdobíme dle vkusu a chuti. Pečeme na pečícím papíru na 140 °C po dobu 15-20 min – do té doby, aby sníh byl pořád bílý a těsto křehké.
Suroviny
Suroviny
- 2 bílky
- 200 g cukru moučka
- 1/2 sáčku Vanilinového cukru Labeta
- 1 lžička mleté skořice
- 250 g nadrobno nasekaných vlašských ořechů
- 150 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 1 lžička rumu nebo pár kapek rumového aroma
- 50 g másla pokojové teploty
Použité produkty