Kokosové řezy bez lepku
Milujete kokosové dezerty? Pak určitě musíte vyzkoušet tyto úžasně vláčné kokosové řezy zjemněné smetanou. Vychutnejte si je ještě teplé se svou odpolední kávou.
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Důkladně smícháme kokos a moučkový cukr v jedné míse a tu si zatím dáme stranou. V jiné míse vyšleháme vejce, krupicový cukr a vanilinový cukr. Když máme vyšleháno, přidáme postupně mléko, olej, kypřicí prášek a Univerzální směs. Těsto nalijeme do vymazané a kokosem vysypané formy a posypeme směsí kokosu a moučkového cukru. Pečeme v troubě na 180° cca 15-20 min. Vyndáme, když začne kokos tmavnout. Hned po vyndání z trouby rovnoměrně polijeme smetanou.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 hrnek kokosu
- 1/2 hrnku smetany
- 2 vejce
- Vanillinový cukr Labeta
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek cukru krupice
- 3/4 hrnku mléka
- 2 hrnky Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 3/4 kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
Použité produkty