Kokosové kostky „Raffaello“ bez lepku
Lahodná pochoutka, která vás přenese do ráje tropických chutí. Ideální sladkost pro všechny milovníky kokosu, kteří hledají bezlepkovou alternativu svých oblíbených dezertů.
S laskavým svolením Gabriely Šeršeňové @glutenfree_sky, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Smetanu vyndáme z lednice a necháme dojít pokojové teploty. Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme mléko, univerzální směs a nakonec vmícháme kypřicí prášek. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a rovnoměrně posypeme kokosem.
Pečeme při 160 °C dokud špejle, kterou zapíchneme doprostřed těsta, nezůstane suchá. Po upečení vyndáme a rovnoměrně zalijeme upečené těsto smetanou.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 2 hrnky Univerzální směsi bez lepku Labeta (300 g)
- 2 vejce od šťastných slepiček
- 1 hrnek cukru krupice (200 g)
- 1 sáček Vanilinového cukru Labeta
- 1 hrnek plnotučného mléka (250 ml / 230 g)
- 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta
- 1 hrnek strouhaného kokosu (75 g)
- 400 g smetany 30 % (stačí i 200 g, ale výsledný dezert bude sušší)
Použité produkty