Raz dva navařeno...

Bezlepkové kakaové muffiny s řeckým jogurtem a kousky čokolády

Ideální kompromis mezi hříšně dobrou sladkostí a výživnou svačinou. Osvědčená receptura na 12 muffinů bez lepku, které jsou díky řeckému jogurtu akorát hutné a vláčné. Je na vás, zda je osladíte tradičně nebo alternativně. Vynikající jsou v „dark“ verzi s tmavou čokoládou, pro jemnější a sladší chuť se zase hodí mléčná. Potěší dospěláky ke kávě, ale i děti ve svačinové krabičce.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Metličkou ručně krátce promíchejte vejce s cukrem. Přidejte olej, jogurt, vodu a promíchejte. Vsypte suché ingredience – Univerzální směs bez lepku, kakao, vanilinový cukr a prášek do pečiva. Do vzniklé kakaové hmoty vmíchejte malé kousky čokolády. Čokoládu můžete jednoduše rozsekat v malém robotu nebo nadrtit paličkou.

Ideálně použijte plech na muffiny vyložený papírovými nebo silikonovými košíčky. Ty naplňte do 2/3 těstem a pečte na 180 stupňů asi 25 minut.

Náš tip 1

Pokud zrovna nemáte hustý jogurt, můžete také použít jemný vaničkový tvaroh nebo Skyr.

Náš tip 2

Tyto muffiny jsou výborné také ve výraznější kořeněné verzi, která se hodí do zimního období. Zapojte skořici, špetku mletého zázvoru či kardamom a sladce se zahřejte.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny