Bezlepkové kakaové muffiny s řeckým jogurtem a kousky čokolády

Ideální kompromis mezi hříšně dobrou sladkostí a výživnou svačinou. Osvědčená receptura na 12 muffinů bez lepku, které jsou díky řeckému jogurtu akorát hutné a vláčné. Je na vás, zda je osladíte tradičně nebo alternativně. Vynikající jsou v „dark“ verzi s tmavou čokoládou, pro jemnější a sladší chuť se zase hodí mléčná. Potěší dospěláky ke kávě, ale i děti ve svačinové krabičce.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Metličkou ručně krátce promíchejte vejce s cukrem. Přidejte olej, jogurt, vodu a promíchejte. Vsypte suché ingredience – Univerzální směs bez lepku, kakao, vanilinový cukr a prášek do pečiva. Do vzniklé kakaové hmoty vmíchejte malé kousky čokolády. Čokoládu můžete jednoduše rozsekat v malém robotu nebo nadrtit paličkou.
Ideálně použijte plech na muffiny vyložený papírovými nebo silikonovými košíčky. Ty naplňte do 2/3 těstem a pečte na 180 stupňů asi 25 minut.
Náš tip 1
Pokud zrovna nemáte hustý jogurt, můžete také použít jemný vaničkový tvaroh nebo Skyr.
Náš tip 2
Tyto muffiny jsou výborné také ve výraznější kořeněné verzi, která se hodí do zimního období. Zapojte skořici, špetku mletého zázvoru či kardamom a sladce se zahřejte.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 1 hrnek Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 45 g Kakaového prášku BIO Iswari
- 150 g hustého řeckého jogurtu
- 1 vejce
- 150 g přírodního třtinového cukru
- 90 ml oleje
- 1 Vanilinový cukr Labeta
- 100 g malých kousků čokolády nebo čokoládových pecek
- 8 g Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 90 ml vody
Použité produkty