Jogurtová buchta s čokoládou bez lepku
Mít v zásobě několik osvědčených receptů na rychlé moučníky se vždy hodí. Vyzkoušejte a přidejte si do svého seznamu vláčnou a jemnou jogurtovou buchtu bez lepku. Zamilujete si jí!
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejprve si uděláme sníh ze 3 bílků a špetky soli. Žloutky si ve druhé míse vyšleháme s cukrem a vanilinovým cukrem do pěny. Do směsi přimícháme bílý jogurt a pořádně prošleháme. Potom přidáme prášek do pečiva a univerzální směs bez lepku. Podle chuti můžeme přidat i kousky čokolády. Na konec opatrně do těsta vmícháme pevný sníh.
Směs si nalijeme do formy (vymazané a vysypané bezlepkovou moukou, nebo alespoň použijeme na dno a stěny olej ve spreji). Pečeme na 180 °C 45 minut a poté špejlovým testem ověříme, jestli je těsto upečené. Můžeme polít čokoládou a posypat kousky ořechů.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 3 vejce
- 150 g třtinového cukru
- špetka soli
- 1 lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 1 lžička Vanilinového cukru Labeta
- 220 g bílého jogurtu
- 200 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- čokoláda a ořechy na polevu a zdobení
Použité produkty