Raz dva navařeno...

Jahodový pudingový koláč bez lepku

Skvělý jahodový koláč, kterému dodá vláčnost jemný pudingový krém. Pochutnejte si na něm při odpolední kávě, nebo si ho dejte na snídani.

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Všechny suroviny na těsto dáme postupně do robotu s hnětací metlou, nebo uhněteme pořádně v ruce. Když máme pevné těsto, vložíme ho do formy a “vymačkáme” ho až do okrajů. Těsto propícháme vidličkou. Předehřejeme si troubu na 175 °C. 

V hrnci si mezitím rozmícháme vejce, cukr, vanilinový cukr a škrob. Dáme na plotnu vařit a za stálého mícháni přilijeme 500 ml mléka. Vznikne nám puding, který nalijeme do formy na těsto. Na pudingovou vrstvu naskládáme nakrájené jahody (nebo jiné ovoce dle chuti) a můžeme posypat drobenkou, kterou si připravíme z trošky másla, cukru a rýžové mouky. Pečeme 35 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na těsto

Na krém