Jahodový pudingový koláč bez lepku
Skvělý jahodový koláč, kterému dodá vláčnost jemný pudingový krém. Pochutnejte si na něm při odpolední kávě, nebo si ho dejte na snídani.
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Všechny suroviny na těsto dáme postupně do robotu s hnětací metlou, nebo uhněteme pořádně v ruce. Když máme pevné těsto, vložíme ho do formy a “vymačkáme” ho až do okrajů. Těsto propícháme vidličkou. Předehřejeme si troubu na 175 °C.
V hrnci si mezitím rozmícháme vejce, cukr, vanilinový cukr a škrob. Dáme na plotnu vařit a za stálého mícháni přilijeme 500 ml mléka. Vznikne nám puding, který nalijeme do formy na těsto. Na pudingovou vrstvu naskládáme nakrájené jahody (nebo jiné ovoce dle chuti) a můžeme posypat drobenkou, kterou si připravíme z trošky másla, cukru a rýžové mouky. Pečeme 35 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na těsto
- 2 vejce
- 140 g cukru krupice
- 125 g másla
- 350 g Rýžové mouky hladké Labeta
- 70 g bramborového škrobu
- 1 balení Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
Na krém
- 2 vejce
- 500 ml mléka
- 95 g cukru krupice
- 30 g bramborového škrobu
- 1 balení Vanilinového cukru Labeta
- 250 g jahod
Použité produkty