Jahodový koláč s drobenkou bez lepku
Ovocný koláč s drobenkou patří neodmyslitelně k letní pohodě. Teď si ho můžete vychutnat i bez lepku. Máme pro vás skvělý recept na univerzální lité těsto na koláč, který naplníte ovocem, které právě dozrálo, nebo které máte v mrazáku.
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Troubu si rozehřejeme na 180 °C. V misce si vyšleháme vejce, cukr a vanilinový cukr. Za stálého míchání přisypeme mouku, prášek do pečiva a přilejeme mléko. Olejem ve spreji si vystříkáme formu a nalijeme těsto, na které si poklademe ovoce.
V malé misce si rukou utřeme trochu másla pokojové teploty, cukru a bezlepkové mouky tak, aby nám vznikla drobenka, kterou nasypeme na koláč a dáme péct na cca 30 minut.
Recept funguje dobře i z dvojité dávky.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na těsto
- 250 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 100 g cukru krupice
- 1 lžičku Vanilinového cukru Labeta
- 1/2 sáčku Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- ovoce dle chuti a sezóny
Na drobenku
- Máslo
- cukr
- Univerzální směs bez lepku Labeta
Použité produkty