Raz dva navařeno...

Jahodový koláč s drobenkou bez lepku

Ovocný koláč s drobenkou patří neodmyslitelně k letní pohodě. Teď si ho můžete vychutnat i bez lepku. Máme pro vás skvělý recept na univerzální lité těsto na koláč, který naplníte ovocem, které právě dozrálo, nebo které máte v mrazáku.

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Troubu si rozehřejeme na 180 °C. V misce si vyšleháme vejce, cukr a vanilinový cukr. Za stálého míchání přisypeme mouku, prášek do pečiva a přilejeme mléko. Olejem ve spreji si vystříkáme formu a nalijeme těsto, na které si poklademe ovoce. 

V malé misce si rukou utřeme trochu másla pokojové teploty, cukru a bezlepkové mouky tak, aby nám vznikla drobenka, kterou nasypeme na koláč a dáme péct na cca 30 minut.

Recept funguje dobře i z dvojité dávky.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na těsto

Na drobenku