Jahodový džem s rebarborou

Jestliže se vaše spíž může pochlubit vlastnoručně připravenými marmeládami a džemy, pak v ní rozhodně nesmí chybět vylepšená klasika v podobě jahodového džemu s rebarborou. Dokonalá chuť šťavnatých sladkých jahod a lehce nakyslé rebarbory vytváří džem dokonalé chuti i vůně.
Postup
Postup
Rebarboru oloupeme, opláchneme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme (nebo prolisujeme či rozemeleme) spolu s jahodami. Jak moc rozmixovat? Jen podle vlastního přání - džem by měl obsahovat kousky ovoce, naopak marmeláda by měla být rozmixovaná dohladka.
Ke směsi přidáme BIO želírovací cukr, a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Džem můžeme ochutit trochou kyseliny citronové (ta zároveň podpoří želírovací proces a džem tak bude tužší). Mlsné jazýčky mohou džem přisladit cukrem.
Horkým džemem plníme skleničky. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Náš tip
• Džem připravíte stejně dobře i s Želírovacím cukrem 3:1, je však potřeba množství použitého ovoce upravit na 1080 g jahod a 420 g rebarbory.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Variata s BIO třtinovým želírovacím cukrem 3:1
- BIO třtinový želírovací cukr 3:1
- 720 g jahod
- 280 g rebarbory
Varianta s Želírovacím cukrem 3:1
- Želírovací cukr 3:1
- 1080 g jahod
- 420 g rebarbory
Použité produkty