Jahodový džem s červenou řepou

Máte rádi neobvyklé kombinace? V tom případě musíte zaručeně ochutnat jahodovou marmeládu s červenou řepou. Věřte, že vám ještě více bude chutnat, když si ji připravíte z vlastnoručně vypěstovaných surovin. Tato barevně i chuťově výrazná marmeláda navíc posílí vaši imunitu.
Postup
Postup
Syrovou červenou řepu nahrubo nastrouháme a rozmixujeme spolu s jahodami dohladka. Ke směsi přidáme BIO třtinový želírovací cukr 3:1 Labeta, dobře promícháme a za stálého mícháme přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut.
Horkou marmeládou plníme sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Díky řepě bude mít marmeláda výraznou vínově červenou barvu.
Je třeba pamatovat, že jedině v čisté (ideálně horkou vodou spařené) sklenici a s čistým víčkem si marmeláda udrží dlouhou trvanlivost. Pokud se při plnění sklenic její okraje umažou od marmelády, před zavíčkováním je nutné otřít je dosucha papírovou utěrkou.
Naše tipy
• Vyzkoušeli jsme také poměr 800 g jahod a 200 g řepy - i ten doporučujeme!
• Chceme-li dosáhnout tužší konzistence džemu, přidáme trochu kyseliny citronové. Džem ochutí a zároveň podpoří želírovací proces.
• Džem připravíme i z běžného Želírovacího cukru 3:1 Labeta, je však potřeba množství použitého ovoce upravit na 1020 g jahod a 480 g řepy.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Varianta s BIO třtinovým želírovacím cukrem
- BIO třtinový želírovací cukr 3:1
- 680 g jahod
- 320 g červené řepy
Varianta s Želírovacím cukrem 3:1
- Želírovací cukr 3:1
- 680 g jahod
- 320 g červené řepy
Použité produkty