Raz dva navařeno...

Jahodový chia džem

Jahodový džem u nás patří k nejoblíbenějším. Jestliže i vám sedne jahodová klasika bez dalších chuťových experimentů, vyzkoušejte přísadu, která chuť neovlivní a zároveň dodá spoustu zdraví prospěšných látek. Přidáním chia semínek obohatíte džem o vlákninu, vitamíny, draslík, vápník a další látky, kterých tato superpotraviny obsahuje spoustu. Kolik semínek přidat? Ideální množství najdete v námi odzkoušeném receptu.

Postup

Postup

Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme). K rozmixovanému ovoci přidáme cukr a ovocný pektin a dobře promícháme. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Jakmile směs odstavíme z plotny, vmícháme chia semínka, ihned poté džemem plníme čisté sklenice. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

Náš tip

• pokud máte kyselejší jahody, použijte cukru více - na kilo jahod lze použít až kilo cukru (podle chuti)

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny