Jablečná buchta se skořicí a šlehačkou
Moučníky z jablek milují snad všichni a proto je dobré mít v zásobě hned několik skvělých receptů. Přidejte si do vašeho seznamu i tento!
S laskavým svolením Aničky Volfové @anicka_volf, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Smíchejte žloutky s cukrem a přidejte zbylé ingredience na těsto kromě bílků, z nich udělejte sníh a lehce vmíchejte jako poslední. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem, zahlaďte a nechte péct při teplotě 170 °C cca 20 minut.
Mezitím dejte do hrnce jablka s cukrem, provařte dokud nezměknou, zasypte pudinkovým práškem a zalijte vodou. Směs míchejte a nechte zhoustnout.
Hotovou náplň rozetřete na upečený korpus a nechte pořádně vychladnout.
Po vychladnutí můžete buchtu potřít vyšlehanou smetanou a posypat skořicovým cukrem.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Na těsto
- 4 vejce
- Vanilinový cukr Labeta
- 100 g cukru (třtinový nebo krupice)
- 80 ml oleje
- 150 ml vody
- Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta
- 200 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
Na jablečnou vrstvu
- 1 kg nastrouhaných jablek
- cukr dle chuti na doslazení
- 2 sáčky Pudingu s vanilkovou příchutí bez lepku Labeta
- 200 ml vody
Na ozdobení
- 300 ml smetany ke šlehání
- Skořicový cukr Labeta
Použité produkty