Raz dva navařeno...

Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí

Rádi připravujete nové marmelády a džemy? Patříte mezi fanoušky neobvyklých kombinací a netradičních chutí? Máme pro vás tip na dokonalý hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí. Pokud si jej připravíte již nyní, je dost možné, že jej sníte na posezení. Připravte si tak pro jistotu hned několik sklenic. Navíc se hodí nejen na Vánoce.

Postup

Postup

Omyté hrušky oloupeme, zbavíme  jádřinců a nastrouháme nahrubo.  Nastrouhané hrušky dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem. Vše za stálého míchání rozvaříme na hustou kaši (cca 10 min). Z hotového džemu vyjmeme koření a plníme do sklenic. Uzavřené sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 2 kg zralých hrušek
  • Ovocný pektin Labeta
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce medu
  • 4 ks hřebíčku
  • 2 ks badyánu
  • 1 tyčinka celé skořice
  • kůra z 1,5 citronu