Halloweenské cupcaky
Už máte vydlabanou halloweenskou dýni a připravenou strašidelnou masku? Teď už vám chybí jen strašidelné halloweenské cupcaky. Inspirujte se!
S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Papírové košíčky vložte do muffinové formy. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Nechte zchladnout.
V robotové míse vyšlehejte máslo a vychladlou čokoládu. Postupně zašlehejte celá vejce jedno po druhém. Přidejte slaný karamel, mouku, kypřicí prášek a vše zašlehejte. Těsto rozdělte do košíčků a dejte péct asi na 15 minut na 180°C. Zkuste test špejlí - zapíchněte špejli doprostřed a pokud je po vytažení suchá, těsto je upečené. Nechte vychladnout.
Mezitím si připravte krém: ušlehejte šlehačku, vmíchejte mascarpone, přidejte vanilinový cukr, barvu, vše promíchejte. Krém dejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a cupcaky ozdobte.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Těsto:
- 250 g změklého másla
- 200 g čokolády – mix karamelová, mléčná, hořká
- 4 vejce
- 2 velké lžíce slaného karamelu
- 200 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta
- 18 papírových košíčků
Krém:
- 500 g mascarpone
- 1 kelímek smetany ke šlehání 40%
- 2 Vanilinové cukry Labeta
- 4 černé gelové barvy
- 18 papírových košíčků
- zdobení
Použité produkty