Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem bez lepku
Báječné buchtičky s krémem! Snad jedno z nejoblíbenějších jídel všech malých strávníků. Ted můžete tento báječný sladký oběd uvařit i v bezlepkové variantě.
Postup
Postup
Buchtičky
Směs na bezlepkovou vánočku smícháme s přibaleným droždím. Přidáme teplé mléko (37 °C), 4 žloutky, máslo na kousky a rozinky namočené v alkoholu. Vypracujeme těsto, které necháme kynout cca 20 minut v teple. Pokud použijete robot, zpracovávejte jen krátce (asi 1 minutu) do smísení ingrediencí. Během kynutí si připravíme trochu rozpuštěného másla na protření buchtiček proti spečení.
Do vymaštěného pekáčku (možno s perforací) urovnáme válečkem nebo vlhkýma rukama vykynuté těsto, které pomocí navlhčené karty nebo stěrky rozkrájíme na malé buchtičky a mřížku protřeme rozpuštěným máslem. Necháme opět vykynout cca 10 minut.
Pečeme v předehřáté troubě s horkovzduchem na 180 °C do světle hněda jen tak, aby buchtičky zůstaly vláčné a byly upečené.
Vanilkový krém
V troše studeného mléka rozmícháme puding, přidáme zbytek mléka, cukr, vanilinový cukr a rozšleháme se žloutky. Za stálého míchání vaříme do hustého krému. Krém necháme ještě 2 minuty probublávat, ale stále jej mícháme.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na buchtičky
- Vánočka bez lepku Labeta
- 200 ml mléka
- 100 g másla
- 4 žloutky
- 50 g rozinky (nemusí být)
- 20 g másla na promaštění buchtiček před vložením do trouby
Na krém
- 700 ml mléka
- 2 žloutky
- 1 Puding s vaniilkovou příchutí bez lepku Labeta
- 1 Vanilinový cukr Labeta
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
- 1 polévková lžíce rumu (nemusí být)
Použité produkty