Raz dva navařeno...

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem bez lepku

Báječné buchtičky s krémem! Snad jedno z nejoblíbenějších jídel všech malých strávníků. Ted můžete tento báječný sladký oběd uvařit i v bezlepkové variantě. 

Postup

Postup

Buchtičky

Směs na bezlepkovou vánočku smícháme s přibaleným droždím. Přidáme teplé mléko (37 °C), 4 žloutky, máslo na kousky a rozinky namočené v alkoholu. Vypracujeme těsto, které necháme  kynout cca 20 minut v teple. Pokud použijete robot, zpracovávejte jen krátce (asi 1 minutu) do smísení ingrediencí. Během kynutí si připravíme trochu rozpuštěného másla na protření buchtiček proti spečení.

Do vymaštěného pekáčku (možno s perforací) urovnáme válečkem nebo vlhkýma rukama vykynuté těsto, které pomocí navlhčené karty nebo stěrky rozkrájíme na malé buchtičky a mřížku protřeme rozpuštěným máslem. Necháme opět vykynout cca 10 minut.

Pečeme v předehřáté troubě s horkovzduchem na 180 °C do světle hněda jen tak, aby buchtičky zůstaly vláčné a byly upečené.

Vanilkový krém

V troše studeného mléka rozmícháme puding, přidáme zbytek mléka, cukr, vanilinový cukr a rozšleháme se žloutky. Za stálého míchání vaříme do hustého krému. Krém necháme ještě 2 minuty probublávat, ale stále jej mícháme.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na buchtičky

  • Vánočka bez lepku Labeta
  • 200 ml mléka
  • 100 g másla
  • 4 žloutky
  • 50 g rozinky (nemusí být)
  • 20 g másla na promaštění buchtiček před vložením do trouby

Na krém