Drobený jablečný koláč bez lepku
Na tomto koláči si skutečně pochutnají nejen všichni milovníci jablečných dezertů. Skvělá jablečná náplň v příjemně křupavém těstě vás dostane!
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Do jedné misky dáme mouku, mandle, kůru z citronu, sůl a prášek do pečiva a pořádně promícháme. Ve druhé misce rozmícháme cukr v oleji a vodě. Tekutou směs postupně přilejeme do sypké a vypracujeme pevné těsto, které dáme na půl hodiny odležet do lednice.
Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme citrónovou kůru a šťávu, cukr, nahrubo nasekané mandle, skořicí a džem. Pořádně promícháme.
Těsto si rozdělíme na 2/3 a 1/3. Větší část dáme do formy vyložené pečícím papírem a vmačkáme ho lehce do stran do tvaru koláčového korpusu. Na těsto nalijeme náplň̌ a zbytek (1/3) těsta rozdrobíme nahoru na koláč̌. Pečeme na 180 °C cca 30 min.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na těsto:
- 330 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 60 g mletých mandlí
- 90 g třtinového cukru
- špetka soli
- 1 citron
- 120 g slunečnicového oleje
- 75 g vody
- 1 lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
Na náplň:
- 4 jablka
- 1 citron
- 4 lžíce meruňkového džemu
- 30 g mandlí
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička skořice
Použité produkty