Raz dva navařeno...

Drobený jablečný koláč bez lepku

Na tomto koláči si skutečně pochutnají nejen všichni milovníci jablečných dezertů. Skvělá jablečná náplň v příjemně křupavém těstě vás dostane!

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Do jedné misky dáme mouku, mandle, kůru z citronu, sůl a prášek do pečiva a pořádně promícháme. Ve druhé misce rozmícháme cukr v oleji a vodě. Tekutou směs postupně přilejeme do sypké a vypracujeme pevné těsto, které dáme na půl hodiny odležet do lednice.

Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme citrónovou kůru a šťávu, cukr, nahrubo nasekané mandle, skořicí a džem. Pořádně promícháme. 

Těsto si rozdělíme na 2/3 a 1/3. Větší část dáme do formy vyložené pečícím papírem a vmačkáme ho lehce do stran do tvaru koláčového korpusu. Na těsto nalijeme náplň̌ a zbytek (1/3) těsta rozdrobíme nahoru na koláč̌. Pečeme na 180 °C cca 30 min.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na těsto:

Na náplň:

  • 4 jablka
  • 1 citron
  • 4 lžíce meruňkového džemu
  • 30 g mandlí
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice