Raz dva navařeno...

Meruňkový džem s mandlemi a skořicí

Meruňky právem patří mezi jeden z nejoblíbenějších druhů ovoce. Jejich sladká šťavnatá a zároveň lehce nakyslá chuť skvěle osvěží a pohladí chuťové pohárky. Představte si, jak by ovšem meruňky chutnaly, kdybyste z nich připravili lahodnou marmeládu s mandlemi a skořicí! Prostě dokonalost!

Postup

Postup

Meruňky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme nebo rozmixujeme. Přidáme skořicový cukr, pokrájené mandle, želírovací cukr 2:1 a vše důkladně promícháme. Za stálého mícháme přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut. Horkým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.

Naše tipy

nejlépe se krájí mandle, které výrobce předem nakrájel na plátky

meruňkové džemy se velmi rády připalují - doporučujeme proto kvalitní hrnec, mírný plamen a nepolevovat v míchání po celou dobu vaření

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny