Raz dva navařeno...

Domácí bezlepkový makovec

Vláčný makovec osvěžený citronovou polevou vám zachutná na snídani i k odpolední kávě.

S laskavým svolením Aničky Volfové @anicka_volf, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Smícháme nejprve sypké ingredience a poté přidáme ty tekuté. Jako poslední jemně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků a dáme péct na 180 °C po dobu cca 25 minut.

Moučník můžete dle chuti osvěžit citrónovou polevou: moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme citronovou šťávu a horkou vodu. Vymícháme, dokud nedostaneme hustou bílou polevu, případně doředíme vodou nebo přisypeme ještě trochu moučkového cukru. Rozetřeme na makovec a necháme zatuhnout.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny