Domácí bezlepkový makovec
Vláčný makovec osvěžený citronovou polevou vám zachutná na snídani i k odpolední kávě.
S laskavým svolením Aničky Volfové @anicka_volf, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Smícháme nejprve sypké ingredience a poté přidáme ty tekuté. Jako poslední jemně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků a dáme péct na 180 °C po dobu cca 25 minut.
Moučník můžete dle chuti osvěžit citrónovou polevou: moučkový cukr prosejeme do misky, přidáme citronovou šťávu a horkou vodu. Vymícháme, dokud nedostaneme hustou bílou polevu, případně doředíme vodou nebo přisypeme ještě trochu moučkového cukru. Rozetřeme na makovec a necháme zatuhnout.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 3 hrnky máku (objem hrnku 250 ml)
- 3 hrnky Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 3/4 hrnku cukru (nebo více dle chuti)
- 3/4 hrnku rozpuštěného másla
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta
- 1 Vanilinový cukr Labeta
- vlažné mléko dle potřeby
Použité produkty