Raz dva navařeno...

Brusinkový koláč bez lepku

Vláčný koláč zjemněný jogurtem a ochucený brusinkami potěší nejen vaše chuťové pohárky! 

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Všechny suroviny musí být pokojové teploty. 

Vejce si oddělíme a bílky vyšleháme do hustého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Do pěny přimícháme mléko a jogurt. Pořádně promícháme a prosejeme bezlepkovou mouku. Opět směs promícháme. Pomalu a opatrně do těsta vmícháme sníh z bílků. Zapracujeme šetrně také brusinky a dáme péct na 180 °C cca 80 minut. 

Po vychladnutí polijeme polevou. Tu si připravíme tak, že v mikrovlnné troubě rozpustíme bílou čokoládu a do té přimícháme lžíci jogurtu.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny