Brusinkový koláč bez lepku
Vláčný koláč zjemněný jogurtem a ochucený brusinkami potěší nejen vaše chuťové pohárky!
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Všechny suroviny musí být pokojové teploty.
Vejce si oddělíme a bílky vyšleháme do hustého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Do pěny přimícháme mléko a jogurt. Pořádně promícháme a prosejeme bezlepkovou mouku. Opět směs promícháme. Pomalu a opatrně do těsta vmícháme sníh z bílků. Zapracujeme šetrně také brusinky a dáme péct na 180 °C cca 80 minut.
Po vychladnutí polijeme polevou. Tu si připravíme tak, že v mikrovlnné troubě rozpustíme bílou čokoládu a do té přimícháme lžíci jogurtu.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 2 vejce
- 100 g cukru krupice
- 100 ml mléka
- 200 g bílého jogurtu
- 150 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 1 lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 1 lžička Vanilinového cukru Labeta
- hrst brusinek
- bílá čokoláda
Použité produkty