Raz dva navařeno...

Brownies z cizrnové mouky

Hutný, uvnitř vláčný dezert s tenkou křupavou vrstvou oříškového krému... Už se vám sbíhají sliny na naše brownies?

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Nejprve si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a promícháme s máslem. Potom odstavíme a necháme chvilku chladnout.

Mezitím si stranou v míse smícháme všechny sypké suroviny – moučkový cukr, sůl, kakao, mouku a vanilinový cukr. Po zchladnutí do čokolády přimícháme vejce. Celou tekutou směs poté za stálého míchání vlijeme do sypké a pořádně rozmícháme.

Těsto nalijeme do menší, vymazané a (bezlepkovou moukou) vysypané formy. Potřeme oříškovým krémem a dozdobíme dle chuti a preferencí (např. můžeme posypat mléčnými čokoládovými kousky, ořechy, kokosem aj.) Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 20 min. Těsto by mělo být po zkoušce špejlí na kraji úplně propečené a uvnitř muffinu vláčné.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny