Raz dva navařeno...

Bezlepkový "banana bread"

Nestihli jste sníst všechny banány a už jsou přezrálé? Pak jsou úplně ideální pro upečení lahodného a vláčného banánového chlebíčku.Co si ho dát zítra na snídaní nebo ještě dnes k odpolední kávě? 

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme máslo a rozmačkané banány. V jiné míse smícháme mouky s kypřicím práškemvanilinovým cukrem. Všechno smícháme dohromady. Vedle v nádobě vyšleháme bílky se solí a sníh opatrně vmícháme do těsta.

Pečeme v chlebové formě cca 30 minut na 180 °C.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny