Bezlepkový "banana bread"
Nestihli jste sníst všechny banány a už jsou přezrálé? Pak jsou úplně ideální pro upečení lahodného a vláčného banánového chlebíčku.Co si ho dát zítra na snídaní nebo ještě dnes k odpolední kávě?
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme máslo a rozmačkané banány. V jiné míse smícháme mouky s kypřicím práškem a vanilinovým cukrem. Všechno smícháme dohromady. Vedle v nádobě vyšleháme bílky se solí a sníh opatrně vmícháme do těsta.
Pečeme v chlebové formě cca 30 minut na 180 °C.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 100 g Univerzální bezlepkové směsi Labeta
- 150 g rozpuštěného másla
- 50 g Rýžové mouky hladké Labeta
- špetka soli
- ½ sáčku Vanilinového cukru Labeta
- 1 lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 4 vejce
- 2 velké nebo 3 malé banány
- cukr nebo jakékoliv sladidlo podle chuti
Použité produkty