Raz dva navařeno...

Bezlepkové matcha cukroví

Tradiční cukroví připravují všichni. Vzbuďte letos na slavnostním stole pozornost a naservírujte zelené cukroví obohacené čajem Matcha, který je známý svými výjimečnými účinky na povzbuzení organismu a významným obsahem antioxidantů. Krom toho, že je efektní, tak má i zajímavou chuť a nezůstane bez povšimnutí. Tento recept je navíc bezlepkový, takže mohou ochutnat všichni. Kvalitní Matcha má zářivě zelenou barvu a hodí se nejen na přípravu typického nápoje, ale i jako doplněk smoothie a raw dezertů. Vyzkoušejte ho letos i do svého vánočního pečení.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Máslo nechte lehce povolit, jen aby bylo změklé a smíchejte ho se všemi ostatními surovinami. Důkladně propracujte ručně nebo v robotu s nástavcem na zpracování těsta. Z hmoty utvořte 2 válečky, zabalte je do folie a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.

Každou porci těsta zvlášť rozválejte na pomoučené ploše na placku silnou asi 0,5 cm. Pokud vám těsto příliš povolilo a při vykrajování by se lepilo, dejte ho na malou chvilku do mrazáku.

Vykrajujte menší tvary, nejlépe se hodí stromek a ryba, a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 170 °C asi 12 minut. Dobu uzpůsobte vlastní troubě. Těsto nesmí zhnědnout.

Po vychladnutí zdobte pomocí cukrářského sáčku nebo tubiček. Můžete i jednoduše pocákat bílou čokoládou nebo zdobte dle vlastní fantazie. 

 

Náš tip

Matcha cukroví můžete i slepovat. V tom případě nedělejte tvary příliš silné. Na slepení se hodí džemy a vanilkové krémy. Matcha cukroví je však tak zajímavé, že chutná skvěle i samotné. 

Pokud je to možné, držte se másla a nenahrazujte ho rostlinnými margaríny. Těstu to jen prospěje.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny